Matematika tagozat 2890 Tata Tanoda tér 5.   Tel: 34/587-560   Fax: 34/487-844
eotvos@eotvos-tata.sulinet.hu

A matematika tagozaton a gimnázium négy évében a heti óraszámok matematikából: 6-6-6-8. Az emelt szintű matematika érettségire való felkészítés mellett a 11. és 12. évfolyamon egy szabadon választott tantárgyból szintén felkészítjük diákjainkat az emelt szintű érettségire, informatika órákon megismertetjük őket a robotikával. Műszaki érdeklődésű tanulóinknak lehetőségük van délutáni foglalkozáson tanulni ábrázoló geometriát, tehetséges diákjaink részt vehetnek a Pannon Egyetem Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolájának foglalkozásain Veszprémben illetve Szolnokon, illetve a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium matematika táborában.

A versenyekre való felkészülés és a versenyeken való részvétel hozzásegíti diákjainkat a megszerzett tudásuk gyakorlati kipróbálásához. Tehetséges diákjaink indulnak az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen, az Arany Dániel Matematikaversenyen, a Zrínyi Ilona Matematikaverseny, a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny, a Bolyai Matematika Csapatversenyen, az Öveges József Emlékversenyen, a Selye János Gimnázium Cornides István Matematika-Fizika Emlékversenyén, az ógyallai Építőipari Szakközépiskola Konkoly-Thege Miklós Matematikaversenyén.

Diákjaink sikeresen felvételiznek az ország neves egyetemeire -BME, Corvinus, BGE, ELTE, SZIE-, többségük az elhelyezkedési lehetőségeket figyelembe véve, műszaki pályán tanul tovább, míg a többiek gazdasági vagy tanári pályán.

 

Beiskolázási tájékoztató

 

   
Felelős szerkesztő: Barsi Éva igazgató             Szerkesztő: Major-Rochlitz Ágnes