2017. november 25., szombat - First Lego League regionális forduló

Ismét szépen szerepeltek diákjaink a robotika egyik rangos megmérettetésén, az FLL versenyen.

2017. november 25-én zajlott a First Lego League regionális fordulója az EDUTUS Főiskola rendezésében. Az idei évben 10 csapat mérte össze tudását a rangos versenyen, amelynek a Vértes Agorája adott otthont. A komplex ismereteket követelő versenyen a csapatoknak a programozáson és a robotok megépítésén túl egy kutatást is kellett végezniük a vízfelhasználással kapcsolatban.

A csapat tagjai: Bognár Balázs (a tatai Vaszary iskola tanulója), Esőssy Áron, Kishalmi András (Kőkúti iskola, Tata), Németh Márton (Íriszkert iskola, Szomód), valamint Ambrózy Dorián, Andai Roland, Bányócki Virág, Maros Matild, Petőcz Rebeka (Eötvös József Gimnázium)

Felkészítők: Takács József, Szeidemann Ákos

Tovább

Ismét sikeresen szerepelt az Eötvös az FLL-en

A robotszakkör Győrben járt - Beszámoló

A pályázati támogatásból megvalósult kétnapos tanulmányi kiránduláson elsőként a Széchenyi István Egyetemre látogattunk. Megismertük a robotika és távközlési laboratóriumokat, a szuperszámítógépeket és a Járműipari Kutatóközpont égisze alatt dolgozó kreatív hallgatói csapat munkáját.

Beszámoló

 

Eötvös-siker a robotprogramozási versenyen

A FIRST LEGO League (FLL) nemzetközi robotépítési és robotprogramozási versenysorozat négy magyarországi regionális döntője közül az elsőt a Vértes Agorában rendezték meg november 14-én.

Az egész napos versenyben a tizenkét csapat közül gimnáziumunk RoboGO csapata összetett első helyet szerzett, és ezzel bejutott a közép-európai elődöntőbe.

A Robot Game kategóriában nyújtott kimagasló teljesítményünkkel a győri NEMAK, illetve a Mobilis különdíját is elnyertük.

A verseny következő fordulóját Kassán rendezik február 12-én. Akkor a legjobb magyar csapatok Szlovákia, Csehország és Lengyelország robotosaival mérkőznek majd.

Csapatunk tagjai: Papp Ádám, Nagy Bálint, Krisztik Bálint, Prohászka Ádám, Takács Márton, Tőczik Soma (10. D osztály), Czunyi Fanni, Molnár Ábel, Sárkány Ákos (9. A osztály), Jakabovics Boldizsár (6. osztály, Kőkúti)

Felkészítők. Magyar Csabáné, Takács József

 

Felelős szerkesztő: Barsi Éva igazgató             Szerkesztő: Major-Rochlitz Ágnes